Behandlingar

Allmäntandvård

Vi erbjuder den bästa traditionella tandvård på vår klinik. Vårt mål är att du ska ha friska tänder och friskt tandkött för att du skall slippa framtida besvär. I allmäntandvård ingår bas-undersökningar, förebyggande tandvård, fyllningar, rotfyllningar, tandutdragningar, kronor, broar, proteser och hygienist-behandlingar.

Tycker du att det är obehagligt att gå till tandläkaren så har vi professionell personal som har flera års erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda patienter. Vi vill göra ditt besök så bekvämt och smärtfritt som möjligt och samtidigt bemöta dig med respekt och förståelse för din tandläkarskräck. Hos oss kommer du känna dig delaktig i val av din behandling.

chair, dentist, dental

Akut tandvård

Vi erbjuder akuta tider varje dag och även på helger och kvällar för dig som behöver snabb tandvård.

Akut tandvård kan handla om plötslig tandvärk, lossnade eller frakturerade fyllningar, besvär med tandköttet, lossnad krona eller bro eller annat munhälsoproblem.  Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig med dina akuta besvär

girl, ice pack, toothache

Implantatbehandling​

Implantat behandling går ut på att de förlorade tänderna ersätts med implantat som sitter fast i käkbenet och skall se ut som dina naturliga tänder
Implantat behandling innebär att en titanskruv opereras in i käkbenet och där växer ben fast runt implantatet. Därefter görs det krona eller bro som sitter fast på implantatskruven och ersätter den förlorade tanden. 

Det finns en uppsjö av implantatsystem på marknaden men vi har valt att samarbeta med dem mest beprövade systemen Straumann och Astra Tech EV. En implantat behandling inledes alltid med en noggrann utredning som består av en undersökning och röntgenutredning.

Det är viktigt att varje patient bedöms individuellt utifrån sina egna förutsättningar.  Inför implantat behandling bör tänderna och käkbenet vara infektionsfritt och friskt för att behandlingen skall kunna utföras.
Implantat behandling består av två delar, varav den ena är kirurgisk och den andra är protetisk. Under den kirurgiska delen utförs operationer av implantatfixturen/titanskruven i käkbenet sen inväntar man inläkning ca. sex månader i överkäken och tre månader i underkäken.  Den protetiska delen skiljer sig inte mycket ifrån konventionell protetik behandling, här tar man avtryck på fixturer/ distanserna och sedan framställs kronor/broar som skall fästas på implantatskruvarna.

michael-dam-mEZ3PoFGs_k-unsplash

Estetisk tandvård

Om man är trött på sina missfärgade, nedslitna tänder, stora mellanrum mellan tänderna eller vill byta ut gamla amalgamfyllningar finns möjlighet att göra det för att få finare och vitare tänder. 

Tandblekning

Patienters efterfrågan om ett vitt och vackert leende är stort på tandkliniker. En tandblekning kan ge dig ett vitt, fräscht och vackert leende. Det finns både hemblekning och klinikblekning, vanligaste är hemblekning då görs det individuellt anpassade skenor av dina tänder och du får material och instruktioner av oss så att du kan bleka dina tänder tryggt i ditt hem.  

AirFlow

AirFlow en skonsam behandling som tar bort minsta lilla missfärgningar och beläggningar på tänderna genom luft, salt och vattenblästering. Tänderna får tillbaka sin naturliga vita färg och det känns fräsch och rent i munnen efter behandlingen.

Skalfasader

Skalfasadsteknik används för att dölja slitna, sönderslagna eller missfärgade tänder, stänga stora mellanrum mellan tänderna eller korrigera en ojämn tandrad. Skalfasader liknar dem konventionella porslinkronor men det som är bra med skalfasader att man slipar minimalt på tänderna och vissa fall behöver man inte alls slipa på tänderna.